Veilig appen met zorgverleners in Gelre

“Met de BeterDichtbij-app kun je als patiënt medische informatie eenvoudig en veilig doorgeven en mensen kunnen het thuis nogmaals rustig nalezen.”

Diabetesverpleegkundige

Marion Fitskie

Patiënten van Gelre ziekenhuizen kunnen via de goed beveiligde BeterDichtbij-app gemakkelijk appen met hun zorgverlener.

De app geeft een patiënt geruststelling wanneer hij of zij graag direct een betrouwbaar antwoord wil op praktische of medische vragen. Wie bijvoorbeeld patiënt is bij diabetesverpleegkundige Marion Fitskie kan via BeterDichtbij met haar appen. Om bijvoorbeeld eenvoudig bloedsuikers en dagcurves door te geven, een korte vraag te stellen of uitslagen te ontvangen. BeterDichtbij is een initiatief van de Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ), een vereniging van 28 regionale ziekenhuizen. Uniek bij Gelre is dat de patiënt via de app een digitale samenvatting kan opvragen van zijn of haar dossier.

“In januari hadden ruim 200 medewerkers de BeterDichtbij-app en waren 1.100 patiënten gebruiker, dat zijn zo’n 1.500 gesprekken en 9.000 berichten.”

Lid van de Raad van Bestuur Edwin Maalderink