Gelre sluit meerjarenconvenant met Zilveren Kruis
Met als doel: zorg veilig thuis en meer tijd voor zorg

De veranderende zorgvraag, innovaties in de sector en het tekort aan zorgpersoneel vragen om een slimmere organisatie van onze zorg. Gelre sluit een convenant met Zilveren Kruis met als doel deze omslag te realiseren.

De toekomst van de zorg staat voor flinke uitdagingen. Samen met zorgverzekeraar Zilveren Kruis heeft Gelre afspraken gemaakt om de zorg anders te organiseren. E-health of het aanbieden van zorg thuis, bijvoorbeeld met thuistoediening van oncolytica en immunotherapie, zijn voorbeelden van het anders organiseren van zorg. Patiënten hoeven hierdoor minder vaak zelf naar het ziekenhuis te komen.

Ook willen Gelre en Zilveren Kruis met elkaar de administratieve lasten terugdringen. Een driejarige afspraak in plaats van de jaarlijkse contracten is de eerste stap. Daarnaast werken de partners met Horizontaal Toezicht samen aan direct doelmatig declareren.

“We willen samen de uitdaging aangaan om de zorg in onze regio van goede kwaliteit, betaalbaar en toegankelijk te houden. De afspraken met Zilveren Kruis geven ruimte en vertrouwen.” Lid van de Raad van Bestuur Edwin Maalderink