Slimmer en energiezuiniger wassen

Wie doet bij jullie de was? In een ziekenhuis is dat een vraag waar een wereld achter schuilgaat. Met de keuze van wasserij Nedlin als nieuwe leverancier maakt Gelre haar wasproces slimmer en energiezuiniger.

Linnen en bedrijfskleding worden in een ziekenhuis elke dag opnieuw in grote hoeveelheden gebruikt. Gelre ging op zoek naar een partij die meedenkt over duurzame innovaties in het wasproces. Het kwam uit bij Nedlin. Deze organisatie meet bijvoorbeeld met ‘slimme drogers’ precies wanneer het wasgoed voldoende is gedroogd. Hierdoor wordt het energieverbruik geminimaliseerd. Ook het proces wordt beter geborgd en doorlooptijden worden transparanter gemaakt met nieuwe softwareoplossingen. Hierdoor wordt de ‘kledingpool’ kleiner. Dit zorgt ervoor dat Gelre het logistieke proces beter kan bijsturen en kosten reduceert.

“In het kader van deze vernieuwingsslag krijgt iedereen met witte uniformen binnen Gelre nieuwe bedrijfskleding met het logo. We kijken reikhalzend uit naar de nieuwe uniformen.”

“In een paar dagen tijd zijn er een groot aantal waskarren vol met vuile was omgeruild voor nieuw linnen en wasgoed. Dit vergde veel interne medewerking, waarvoor complimenten aan het personeel.”