Het optimale proces vóór, tijdens en na een operatie

Linda Over is de eerste anesthesioloog in Nederland met de superspecialisatie Perioperative Medicine and Management (PoMM). Daarmee is ze expert in het optimaliseren van het proces rondom een operatie.

Een patiënt zo goed mogelijk door een operatie heen helpen: daar is veel meer voor nodig dan alleen verdoving, pijnbestrijding en een goede chirurg. Het vraagt om een uitstekende organisatie van zorg voor, tijdens én na de operatie. Linda Over: “Daarin is op veel punten nog winst te behalen.”

De specialisatie Perioperative Medicine and Management (PoMM) leidt je op voor het optimaliseren van dit proces. Daarbij horen onderdelen als:

  • de optimale voorbereiding van de patiënt voor een operatie.
  • de zorg tijdens én na de operatie.
  • pijnbestrijding.
  • extra aandacht voor het welbevinden van de patiënt.
  • implementatie van de nieuwste medische ontwikkelingen op dit gebied binnen het ziekenhuis.

Voordat Linda in 2015 als anesthesioloog bij Gelre begon, startte Linda haar carrière in Noorwegen. In 2017 kreeg ze de kans om in Scandinavië de nieuwe opleiding PoMM te volgen. Na het behalen van haar diploma is zij ‘Director of Perioperative Medicine and Management’ geworden.

“De perioperatieve geneeskunde wordt steeds breder en de rol van de anesthesioloog erin wordt belangrijker. Ik ben er trots op om hierin een voorloper te kunnen zijn!” Anesthesioloog Linda Over