Gelre-personeel
in actie

Op 20 november klinkt het actielied: ’t Is stil bij de NVZ, bij Gelre ziekenhuizen. Vijftien afdelingen van Gelre houden een actiedag vandaag. Niet-spoedeisende afspraken bij deze afdelingen zijn geannuleerd.

Het ziekenhuispersoneel in Nederland eist een salarisverhoging van 5%. De overheid lijkt echter de komende jaren geen extra geld uit te trekken voor de zorg. Terwijl de werkdruk en de veroudering steeds meer vragen van het zorgpersoneel. Dit is reden genoeg voor vijftien afdelingen van Gelre om een actiedag te houden. Alle niet-spoedeisende afspraken worden deze dag geannuleerd. Er hangen spandoeken in de centrale hal. De meeste hangen er al maanden. Hierop staan de wensen van het personeel. Zoals een beter cao, meer waardering en een lagere werkdruk.

De sfeer is goed: het ziekenhuispersoneel zingt het actielied en het actiecomité speecht haar wensen. De actiedag is onderdeel van een grote landelijke actie. Omroep Gelderland, RTV Apeldoorn en de Stentor zijn aanwezig om het geluid van het ziekenhuispersoneel verder te verspreiden.