Onthulling Dokter Rodbardlaan bij voormalig Juliana ziekenhuis

Dokter Rodbard, de eerste geneesheer-directeur van het Juliana ziekenhuis, was een man met een groot hart voor de zwakkeren in Apeldoorn. Voor zijn inzet tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hij zelfs koninklijk onderscheiden. Nu is er ook een straat naar hem vernoemd.

De straatnamen van de nieuwbouwwoningen op de locatie van het Juliana ziekenhuis zijn vernoemd naar twee bekende Gelre-artsen: Rodbard en Van Vlaanderen. Het straatnaambord van dokter Rodbard wordt onthuld door zijn 101-jarige dochter. Van 1920 tot 1948 was hij de eerste geneesheer-directeur van het Juliana ziekenhuis. Hij heeft zich altijd hard gemaakt voor de zwakkeren in Apeldoorn. Ook vond hij vereerd en recht had op goede zorg.

Daarnaast kreeg dokter Rodbard de ‘King's medal for courage in the Cause of Freedom’. Vanwege zijn inzet tijdens de Tweede Wereldoorlog om zieken en gewonden te steunen. Deze onderscheiding droeg zijn familie over aan Gelre ziekenhuizen, vanwege de steun die Dokter Rodbard destijds kreeg van het ziekenhuispersoneel. Michel Galjee, voorzitter van de Raad van Bestuur van Gelre, nam de onderscheiding vereerd in ontvangst. Ook overhandigt hij aan mevrouw Woelinga-Rodbard het geschiedenisboek van de Apeldoornse ziekenhuizen ‘Juliana Mary Liduina Lukas’ geschreven door Wim Nijhof.