Gelre ziekenhuizen ontvangt de ‘Horizontaal Toezicht Zorg’ vlag uit handen van minister Bruins

Gelre is één van de zeven Nederlandse ziekenhuizen die werkt volgens Horizontaal Toezicht. Voor Hugo Bruins, minister Medische Zorg en Sport, reden om Gelre in het zonnetje te zetten.

De vlag symboliseert de toepassing van Horizontaal Toezicht en illustreert de overgang van de implementatie- naar verantwoordingsfase. Edwin Maalderink, lid van de Raad van Bestuur van Gelre, mag de mooie vlag in ontvangst nemen. Gelre en Zilveren Kruis hebben goed samengewerkt om dit resultaat te kunnen behalen. Ook dat is ‘zorg beter voor elkaar’.


Horizontaal Toezicht is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, Zorgverzekeraars Nederland en van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra. Het initiatief steunt op wederzijds begrip en vertrouwen en zorgt voor één gezamenlijke verantwoording binnen de gehele keten. Het doel is om aan de voorkant het direct doelmatig declareren te borgen. Om vervolgens het toezicht op de rechtmatigheid van zorguitgaven effectiever in te richten.