Geen ziekenhuisbed meer te vinden

In de zomer kampt Gelre met een tekort aan bedden. Stagnerende doorstroom naar verpleeg- en verzorghuizen is de belangrijkste oorzaak. Verpleegkundigen draaien extra diensten om zo veel mogelijk bedden beschikbaar te houden.

Het probleem met de beddencapaciteit speelt niet alleen bij Gelre, maar is een landelijk probleem, melden verschillende mediabronnen. Gelre zet alle zeilen bij om de spoedstroom binnen het ziekenhuis op te vangen. Niet alleen stagneert de uitstroom naar de verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorginstellingen, ook is er een verhoogde instroom via de SpoedEisende Hulp. Iedere dag worden er door de verpleegkundigen extra diensten gedraaid om zo veel mogelijk patiënten zorg te bieden. Enkel de operaties met echte medische spoed vinden doorgang.

Het Regionaal Overleg Acute Zorg binnen de regio IJsselland, waar Gelre onderdeel van uitmaakt, en de Euregio werken intensief samen en proberen met oplossingen te komen. De hoop is met name gevestigd op het realiseren van een betere uitstroom.