Transparantie en
openheid binnen het leiderschaps-
programma

Gelre start een leiderschaps- programma voor leidinggevenden. Het programma dient ter ondersteuning van de mensen die sturing geven aan het uitvoeren van de strategie van het ziekenhuis.

"Er zijn tijdens dit programma vaste bijeenkomsten met verschillende leerteams, maar er is ook ruimte voor eigen ontwikkeling, zoals met keuzeworkshops. “Een van mijn doelen binnen het programma is om mensen te leren kennen, aangezien ik nog niet zo lang bij Gelre werk. Ook wil ik spiegelen of mijn leiderschapsstijl bij Gelre past. Tot nu toe kan ik mij goed vinden in de vrijheid die wordt geboden om een eigen stijl te hanteren. Binnen mijn leerteam is iedereen open en transparant. Mensen durven zich kwetsbaar op te stellen en mee te denken met elkaar. Wel hoop ik dat er binnen het programma nog ruimte ontstaat voor de verbinding met collega’s van andere managementlagen. Zo snap je elkaars wereld beter,” aldus Ezra Kroneman, afdelingshoofd Gelre Oogcentrum locatie Apeldoorn en een van de deelnemers aan het leiderschapsprogramma.

“Ik vind het prettig om met collega’s te kunnen sparren en casussen te bespreken. Dit helpt om eigen denkpatronen te doorbreken en anders tegen een probleem aan te kijken.” Afdelingshoofd Gelre Oogcentrum (locatie Apeldoorn) Ezra Kroneman