Gelre wordt ook online beter toegankelijk

Het project ‘patiëntenportaal en website’ start. Patiënten kunnen straks vanuit huis hun medisch dossier inzien en een sterk vereenvoudigde website moet Gelre ook online een stuk toegankelijker maken.

Het patiëntenportaal heeft als doel dat patiënten straks delen van hun medisch dossier kunnen inzien. Het gaat dan om gegevens als medicatieoverzichten, uitslagen van onderzoeken, brieven, een afsprakenoverzicht en persoonsgegevens. In een later stadium krijgt het portaal ook extra functionaliteiten waaronder het maken en muteren van afspraken, een mobiele app en integratie met andere e-health toepassingen, zoals online invullen van vragenlijsten.

De nieuwe Gelre-website krijgt een sterk verbeterde toegankelijkheid. De navigatie wordt helemaal ingericht op de belangrijkste behoeften van patiënten en de teksten zijn eenvoudiger geschreven. Ook komt er een voorleesfunctie en wordt de zoekmachine verbeterd. De nieuwe website is ontwikkeld na uitgebreid behoefteonderzoek onder het Gelre Patiëntenpanel. Zij hebben ook het prototype van de website getest.