Bijna elke dag krijgen we wel een compliment of dankwoord van onze patiënten. Daar worden we altijd blij van. Zoals van deze voor de afdeling Cardiologie in Zutphen.
Anke Kröner, arts op de Intensive Care (IC) van Gelre Apeldoorn, vertelt hoe COVID-19 haar leven veranderde. En hoe ze probeert om te gaan met de toenemende polarisatie.
De juiste keuzes maken is tijdens de COVID-19-pandemie nog lastiger dan anders. IC-verpleegkundige Esther den Besten vertelt hierover in het magazine V&VN
Gelre maakt een routekaart voor verduurzaming. Het doel is de uitstoot van CO2 binnen tien jaar te halveren en in 2050 volledig energieneutraal te zijn.
Parkeren was in 2021 een uitdaging voor medewerkers van Gelre in Apeldoorn. Ernst Ester en Geertje Knol over hun ervaring met de alternatieve parkeerplekken.
COVID-19 maakte duidelijk hoe enorm belangrijk de samenwerking is tussen gemeenten, huisartsen, thuiszorg, ziekenhuizen en andere zorgpartijen. Die samenwerking wordt de komende jaren – als de COVID-19 pandemie hopelijk verleden tijd is – alleen nog maar hechter.
Gelre Zutphen opent een nieuwe multidisciplinaire Allergie polikliniek. De KNO-arts en longarts werken hier samen aan de behandeling van luchtwegallergieën.
Dankzij het e-meedenkconsult hoeven patiënten minder vaak naar het ziekenhuis. Bovendien wordt hun eigen risico niet belast. En ook voor de specialist en de huisarts werkt het beter.
Het dreigende ‘zorginfarct’ in coronatijd maakte het plannen van zorg een ingewikkelde puzzel. Capaciteitsmanager Arnout Pool wist hem met zijn team te leggen.
Gelre is trots op KNO-arts Tjasse Bruintjes. Naast zijn aanstelling bij Gelre wordt hij bijzonder hoogleraar bij de Leids Universitair Medisch Centrum en onderzoekt hij de ‘raadselachtige ziekte van Ménière’.
Zijn er in de toekomst voldoende mensen die in de zorg willen werken? Personeelstekorten in de zorg: ook voor Gelre ziekenhuizen een actueel vraagstuk.
Als COVID-19 iets heeft aangetoond, is dat het belang van de acute zorg in Nederland. Het gesprek over de toekomst van de zorg op de Intensive Care (IC) staat sindsdien volop in de schijnwerpers.
“Na twee spannende weken in het Wilhelmina Kinderziekenhuis, konden we in Gelre een gezinnetje gaan worden.” Het dochtertje van Maaike werd met 29 weken geboren.
Steeds meer zorg wordt verplaatst naar buiten de muren van het ziekenhuis. Daarbinnen moeten we straks alleen ‘passende zorg’ leveren, vindt Petra Blessinga van Gelre.
In een animatiefilmpje legt Gelre uit waarom het belangrijk is om goed over de toekomst van ziekenhuiszorg na te denken. Voorop staat dat onze regio verzekerd blijft van de beste zorg.
De vooruitzichten voor hartpatiënt Martin Verhoog waren slecht. Op het nippertje overleefde hij ernstig hartfalen. Een deel van zijn behandeling gebeurde gewoon bij hem thuis.
Met de toenemende vergrijzing wordt de zorg voor kwetsbare ouderen steeds belangrijker. Klinisch geriaters Petra Spies en Wilma te Water van Gelre delen hun specifieke kennis daarom veelvuldig binnen en buiten het ziekenhuis.
Jettie Tolman van het Leerhuis en Joost Urbach van de Medische Techniek onthullen escapeboxen over medicatieveiligheid en zuurstof. Leren wordt zo extra leuk
Overal in Gelre is de positie van patiënten in 2021 prominenter geworden, vindt Ewoud Remmelts. Als voorzitter van de cliëntenraad van Gelre stemt hem dat tevreden.
In het tweede COVID-19-jaar bleef Gelre ziekenhuizen werken aan de toekomst van de zorg. Een groot compliment waard, vindt Raad van Toezicht-voorzitter Maarten Rook.